30 oktober 2012

Veckans Tips - One step at a time

VECKANS TIPS - ONE STEP AT A TIME!

Visste du att undersökningar visar att om man bara ändrar ett beteende i gången så är sannolikheten att man behåller det i ett år eller mer högre än 80%!

När folk försöker ändra två saker på en gång så är sannolikheten att lyckas mindre än 35% och när de försöker ändra tre eller fler saker på en vecka så är chansen att lyckas lägre än 5%!

Så ta ett steg i taget istället för att försök göra allt på en gång.. Kan vara därför många misslyckas när de försöker banta, de börjar träna, ändra sin kost och tänka lite på vad de gör men istället för att lära in en rutin i gången så ändrar de en massa och det slutar med att de ger upp p.g.a. att det verkar "så jobbigt" för att de försöker fokusera på fler saker på en gång än de klarar av!

Förstås är det fullt möjligt att få allt att funka men om jag kollar tillbaka på hur min träning startade så har jag nog alltid gjort en sak i taget. Började först träna, sen sakta men säkert läsa på om olika övningar för olika muskler, sen vad man skulle ät och senare började jag räkna kalorier.. Ett steg i taget funkade perfekt för mig, har funkat för andra så det kan funka för dig med!
 Be smart, ta inte vatten över huvudet :)



And if it feels so good then it can't be wrong!

29 oktober 2012

Har helt glömt bloggjäveln idag, jag som skulle skriva veckans tips haha xD

Har viktigare saker som bubblar i hjärnan så ni får lov att vänta lite på tipset! Har helt kommit av mig.. How to solve this.? Nåjaa, ska sova på saken! Hej med er!

26 oktober 2012

Zomfg!

Har aldrig i mitt liv haft sån satans träningsvärk i triceps som jag har nu =P

Gårdagens pass tog bra! Extra reps for u only ;]

Så mycket bra musik..

300 Violin Orchestra by Jorge Quintero

23 oktober 2012

Arnold's Blueprint

Focus on your goals!

Ett nytt klipp med den otrolige Arnold!

Bra med såna här videoklipp, otroligt inspirerande och motiverande!

22 oktober 2012

Veckans Tips!

Veckans tips!

Lär dig mer om diverse kosttillskott så undviker du att slänga pengar i sjön.
BCAA - branched-chain amino acid

Få kosttillskott har så mycket positiv vetenskaplig fakta bakom sig som BCAA. De är mycket populära inom t.ex. bodybuilding p.g.a. deras goda egenskaper när det kommer till muskelbygge samt under diet..

BCAA är i all enkelhet färdigspjälkade proteiner som inte kroppen behöver bryta ner, detta gör att de tas upp mycket snabbt av kroppen. Inte nog med att den snabbt tas upp av kroppen, den har en mycket anti-katabol effekt och påverkar proteinsyntesen positivt som gör den super vare sig du deffar eller bulkar!

Perfekt efter/under träning för att stoppa det katabola läge man hamnar i då man tränar så musklerna direkt kan börja återhämta sig, musklerna kan också använda det som omedelbar energi om du tankar det under träning.. Dessutom påverkar det din hunger positivt och gör att du känner dig mindre hungrig vilket är ett extra plus i kanten!

När kan man använda den här produkten då? 

I ärlighetens namn passar den nog in lite överallt, tas helst på någorlunda tom mage eller 1h efter senaste måltid! Personligen har jag alltid använt mig av ett proteinpulver som innehåller lite BCAA som jag använder på morgon då jag vaknar och efter träning.. Funkar finfint :)

  • Då du vaknar
  • Mellan dina dagliga mål
  • Före träning
  • Efter träning
  • Medans du tränar
  • Fören du lägger dig

Hur mycket nu detta ger i slutändan och om det är värt dina pengar är helt upp till dig, finns helt klart sämre kosttillskott du kan bränna dina pengar på!

Angående mitt proteinpulver så använder jag "100% Whey Gold Standard" om någon undrar!

En annan åsikt jag tycker om att vifta med i ansiktet på folk är att de ska lära sig äta rätt, om du inte sköter din kost kommer  resultaten lysa med sin frånvaro oavsett vad du trycker i dig för pulver. Kosttillskott uträttar inga underverk men kan helt klart hjälpa till och ge dig en extra knuff men då ska du sköta om kost, träning och sömn också! Finns inga lagliga mirakelpiller så lär dig något fören du slänger pengarna på kosttillskott bara för att det inte går framåt på gymmet!

21 oktober 2012

Får nog skjuta upp "veckans tips" till Tisdag denna vecka, hinner fan inte skriva klart ikväll!

Måste slänga mig i säng så man får sova ordentligt fören man måste upp och jobba :]

Natti!

18 oktober 2012

17 oktober 2012

Veckans top 3!

Denna veckas 3 mest spelade låtar i min spellista!



16 oktober 2012

Austrian Mentality

Mentaliteten i Österrike verkar vara den man ska ha om man vill bli något här i världen, gillar stilen de har.. Dessa två österrikare har det på klart!

Först har vi Arnold Schwarzenegger, behöver inte säga mer för om ni inte vet vem han är så har ni levt under en sten hela era liv och tror förmodligen också på tomten..

Hur som helst har han varit framgångsrik som bodybuilder, han vann 7st Mr. Olympia titlar, han har vunnit en del tävlingar i styrkelyftning, mycket framgångsrik skådespelare och politiker, varit Guvernör i Kalifornien.. Han har blivit tillsagt miljontals ggr att han inte kommer att klara av det han påbörjat men har alltid avslutat med succé, hur kommer det sig? Ett riktigt jävlaranamma till mentalitet, han trodde på sig själv när andra tvekade och därför har han lyckats inom så många olika och svåra områden. En sak är säker, du ska inte tro vem som helst klarar detta om de inte ger sig fan på det och har huvudet på skaft.

"For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Arnold Schwarzenegger

Och så har vi ju vår nya rekordhållare, Felix Baumgartner som igår åkte upp i en helium ballong till stratosfären och hoppade ner från 39km höjd med fallskärm. Världens längsta fritt fall, 39.045km och han stod på marken igen 4 minuter och 19 sekunder senare. Han är också den första människan att åka över ljudets hastighet utan hjälp av motordrivet fordon och hade en hastighet på hela 1342km/h! Kolla videon här nedan för att höra vad han har att säga! Som många andra här i världen så pushar han sin sport till det extrema men känner ändå aldrig att han är riktigt nöjd med sin prestation, han vet det är bra men det mättar inte hungern efter mer för han vet att han kan prestera bättre. The mind of a champion, varför nöja sig med en kakbit när man kan försöka ta hela tårtan..

Ville egentligen bara peka ut att vill du bli någon/något så kan du, bara du vill tillräckligt mycket och vägrar lyssna på de som tvivlar på dig.
Believe in yourself.



15 oktober 2012

Då har jag diktat ihop ett lagom långt men läsvärt inlägg till imorgon, just wait for it!

Nu börjar det bli vilodags för kropp och sinne, är så nöjd över små framsteg på gymmet trots diet! Va duktig jag är :] *Dunkar mig själv på ryggen*

Nu väntar sängen, gonatt!

PS! Gotta love carb loading day!


In the zone..

This gets me in the zone! Let's hit the gym!



a

One more...

Excuses kill dreams, so kill the excuses instead.

Veckans tips

Inför ett nytt motto: "One more"..

"En repetition mer"


"Ett nytt rekord"

"Ett nytt mål/delmål"

"Ett kapitel till"

"Ett extra träningspass"

"Ett set mer"

"En promenad mer"

"En ny grönsak på tallriken"

"Lär dig en ny sak"

"En % mindre kroppsfett"


GET OUT OF YOUR COMFORT ZONE!

12 oktober 2012

Jaha, helg då igen... o,o

Vart sjutton flyger veckorna iväg?

Oooch nu måste jag ju snart koka ihop vad jag skall ha för veckans tips på måndag igen.. Men har man börjat med något ska man väl fortsätta med det, nog kommer jag väl på något..


FUCKING RIGHT!



Fredagsmyyyys --> TRÄNA! =P

10 oktober 2012

Damn vilken jobbig arbetsdag, men har tömt den sista energin på gymmet så nu ska jag dra täcket över huvudet och sova min skönhetssömn ;p

Gonatt!


09 oktober 2012

Watch it LIVE! Awesome!

OBS! De skjuter upp skiten hela tiden p.g.a hårda vindar! Eftersom "rymdkapseln" som ska ta ut gubben i stratosfären  är så stor för att den ska nå dessa höjder så är den mycket vindkänslig så det får inte förekomma starka vindar de första 600 metrarna när de skickar iväg honom! Vi får väl vänta och se när det blir av.. :(

A scientific mission to 120,000 ft.
 Jumping from a stratospheric balloon one man will attempt to break the speed of sound in freefall.


Related stuff..
Antoine Vaillant

08 oktober 2012

Den magiska drycken

Veckans Tips

Drick tillräckligt med vatten. Visste du att muskler består av 75% vatten och hjärnan hela 80% vatten? 2 viktiga saker man behöver för att funka alltså..

Kanske du borde testa dricka vatten istället för att dra ner en näve värkmedicin nästa gång du får huvudvärk? Går det tungt på gymmet? Drick vatten, "a hydrated muscle is an anabolic muscle"..

Kroppen behöver vatten för att fungera som den ska, detta är förstås extra viktigt om du tränar mycket eftersom du då svettas ut en massa vatten och det bör ersättas för att hindra dig från uttorkning.. En uttorkad muskel växer inte bra och en uttorkad kropp är sämre på att bränna fett. Drick vatten. Många säger de "dricker hur mycket som helst" men de dricker fortfarande för lite..

Här är en simpel formel för hur mycket vatten du bör dricka under 1 dag och inte underskrida.

Kroppsvikten i pounds(lbs) delat med 2 = antal ounces/dag..
Exempel: En man på 200 pound(90kg) dela vikten med hälften  200/2 = 100 ounces a day = 3liter vatten/dag!

Så om du väger 90kg bör du dricka 3l vatten/dag för att fungera bättre..

1 liter = 33.814 ounces

OBS! Lemonad, kaffe, te, alkohol, juice och mjölk RÄKNAS INTE som vatten eftersom dessa kan öka kroppens behov av vatten!

Vatten är vatten, du ska inta vatten precis som det är!


Om ni tränar mycket och är aktiva människor så passar den senare formeln bättre för er!

The OPTIMAL water intake to strive for daily:
Bodyweight in pounds divided by 2 + 20% = number of ounces per day eg. 200 pound male/2 = 100 x 20% = 20 + 100 = 120 ounces day 1 glass is about 8 oz is you can divide your daily intake by 8 to determine the number of glasses per day. So the 200 pound male would need 15 cups a day. 1 liter = 33.814 ounces So the 200 pound male would need 3.5 liters a day (almost 1 gallon)

(90kg = 200lbs)

Kan ju tillägga att jag personligen dricker över 4l vatten/dag, väger för tillfället 87kg.. Dricker normalt 0,5-1liter kallt vatten 30-60min före träning också för att minska risken att vara uttorkad under träning, finns studier som visar att en "dehydration level" på endast 3% redan kan göra dig svagare och du presterar sämre.. Vatten är ju billigt och ofarligt så drick nu bara :)

Om nu någon av er tänker på dödsfallet som tidningarna skrev om nyligen(någon som spelade vattenpoker, drack över 2liter på en kvart och dog) så kan jag ju tillägga att man inte ska dricka flera liter vatten på kort tid utan det skall vara utspritt över hela dagen!

03 oktober 2012

Can you feel it?

“I don’t eat for taste, I eat for function.” 
-Jay Cutler


“If you want to get big, you gotta learn to feel it. No exercise works if you don’t feel it in the muscle that you’re targeting. A lot of guys rely on mirrors to tell them whether or not an exercise is working, but that doesn’t make sense to me. I think about getting the ultimate contraction in the muscle I’m targeting and I don’t stop until I feel that.” 
-Jay Cutler


02 oktober 2012

Mr. O 2012 "The Gift"

Hade egentligen tänkt skippa denna nyhet eftersom ni som bryr er redan vet och resten förmodligen inte får mycket ut av det men när jag såg före & efter bilden så bara måste jag ju slänga upp den här! Japp, han är ett monster. Ett sjukt symmetriskt gigantiskt jävla monster!

Phil "The Gift" Heath vann i år Mr Olympia tävlingen för andra gången på raken. Före detta basketboll spelare men numera IFBB Pro Bodybuilder.

Länk för er som vill veta mer, tänker inte copy paste hela jävla Wikipedia till min blogg :)
http://en.wikipedia.org/wiki/Phil_Heath


2001-2012


01 oktober 2012

Fast and Furious!

Veckans tips

Använd kunskap om kroppens hormoner för att snabbare bygga en grym fysik eller bränna fett!

Visste du att mjölksyra signalerar kroppen att producera mera växthormon? Så om du är ute efter att bränna fett och bygga muskler så är detta precis vad du vill åstadkomma!

Så hur går du till väga för att göra detta?

  • Håll dina träningspass under 60 minuter 
  • Lyft med ett kontrollerat tempo, t.ex. sakta ner och snabbt upp
  • Högt repetitionsantal
  • Använd superset*
  • Korta pauser
  • Pausa och spänn muskeln ordentligt när de är i slutskedet av övningen
  • Intensitet - Intensiva träningspass är lösningen

Exempel för att träna triceps: 

Bänkpress med smalt grepp direkt följt av tricep pushdowns/Skull Crushers, använd en vikt du orkar minst 8ggr och max 12 ggr, du ska verkligen kämpa och känna mjölksyran i armarna! Utför övningarna i ett kontrollerat tempo, du vill att muskeln skall arbeta hela tiden! När du utfört övningarna så har du en paus på 60-90 sekunder för att sedan påbörja nästa set!

Var inte en viktkåt idiot, du vill stimulera muskeln för att den skall växa så lämna egot hemma när du går till gymmet! Inge rövlyftarbänk eller studs på bröstkorgen!  Om du gör detta kan du lika bra stanna hemma och skämmas eftersom du inte kan lyfta och det bara är en tidsfråga fören du skadar dig, träna inte med vikter du inte kan kontrollera..

OBS! Det kommer att bränna i musklerna när mjölksyran kommer, det är alltså ett tecken på att ni gör rätt, sluta inte upp bara för att det bränner lite utan kämpa så in i helvete! Det lönar sig ;)

*2 övningar efter varann utan någon paus, de två övningarna kan antingen träna samma muskelgrupp eller 2 olika muskelgrupper.







Undrar du något så är det bara att fråga så ska jag försöka svara :]