31 augusti 2011

Baaaah!

Har tränat klart för i dag =P

Nu ska jag bara packa ihop mina grejjer, duscha och åka till flickvännens :-]


Ska nog koka ihop något vettigare inlägg snart så håll ögonen öppna!

30 augusti 2011

Full frääääs!

Har precis hämtat ett paket från posten..
Lite nya träningskläder & proteinpulver från http://www.fitnesstukku.fi/

Nu blir det en omelett, kaffe och sen bär det av till banken för att diskutera olika typer av sparkonton! Man vill ju ha lite ränta på skiten när pengarna ändå ligger där och möglar(lätt att spara så länge man bor hemma och inte har några utgifter förutom bilen/mat)! =P

Kanske vevar igång ett träningspass än idag eftersom det verkar finnas tid =P

29 augusti 2011

Villaavslutning avklarad...

Överlevde trots en för jävlig krabbis.. Hujj blir nog att skjuta upp allt spritdrickande några månader nu igen.. Oh wait, ja fyller år nästa helg? o,o Yayy!


26 augusti 2011

25 augusti 2011

TAAAAGGGGAAAA FI FAAAAN!!!11

Träningen avklarad, kläderna i tvätten, ny duschad, maten uppäten..
Nu lite CoD fören läggdags!

Heltaggad inför villaavslutning! =P



EVERYDAY IM SHUFFLIN!

22 augusti 2011

16 augusti 2011

Gör din konditionsträning dig fet/okapabel att gå ner i vikt?

Folk kan simma 3 timmars pass tre gånger i veckan, cykla samt ha kroppsligt arbete utan att gå ner i vikt, varför? Därför att vissa människor har en tendens att bli väldigt hungriga efter kardiopass och kompensera med mat de kalorier de precis brände eller så har de ingen aning om deras energiförbrukning/matintag.

Genom detta tränande så kan matlusten ökas,de äter mer och deras energiintag hålls i balans(man äter lika mycket som man gör av med) istället för underskott(man äter mindre en sin dagliga energikonsumtion och kroppen bränner mer fett eftersom du inte intar "tillräckligt" med mat) och det är därför de inte går ner i vikt. Det är tyvärr mycket vanligt och bidrar till att många ger upp. En annan ursäkt är "men vadå, jag har ju tränat.. nu får jag äta/dricka vad jag vill?". Inte om du vill gå ner i vikt!

Värsta exemplet på dessa är idioterna som faktiskt står och äter godis medan de springer på löpband/crosstrainers och dessutom tror de går ner i vikt fast de äter godis non-stop för när man tränar bränner man ju energi, nej jag skojjar inte jag har sett dessa typer på gymmet ett flertal ggr .. Underligt nog vad de tjocka båda två.. ~sarkasm~ ... Ni som äter godis på crosstrainers och prasslar med påsar JAG HATAR ER! Tolka det hur ni vill..


Finns också ett flertal andra dåliga ursäkter varav en ursäkt är "Jag har dåliga gener".
Visst kan det finnas folk som har dåliga gener men de flesta som påstår sig ha det vet inte vad de pratar om...

Fören man får använda "dåliga gener" som ett argument skall du åtminstone lärt dig följande:

1. Räkna ut sitt dagliga energibehov.
Klicka här för att ta reda på hur mycket energi du behöver på en dag.

2. Räkna hur mycket energi du intar på en dag! Allt du äter eller dricker skrivs ner i ett häfte eller telefon och energin räknas ut! Allt skall med i beräkningarna annars fuskar du & du lurar bara dig själv.

3. Rör på dig, träna gärna lite och gör något du tycker om att göra.

Försök ät ungefär 500kcal mindre en ditt dagsbehov så minskar nog vikten sakta men säkert, kom ihåg att sänka energiintaget i takt med att vikten sjunker annars kommer ni stanna upp när ni når läget då ni gör av med lika mycket som ni tar in..

När folk väl fått något slags grepp om detta brukar de börja med följande, de äter för lite. Japp de hugger bort för mycket kalorier per dag vilket resulterar i att deras kropp faller i svältläge och bränner så lite energi som möjligt. Dessutom kommer vråålhungerskänslor på köpet vilket i längden leder till att personen inte orkar banta och ger sig, samt har självklart kanabaliserat en massa muskler vilket resulterar i att man blir ännu tyngre en man var före om man fortsätter äta som förut.. Vilket vi ju självklar inte vill om man vill gå ner i vikt/tappa fett..

Tänk om det fanns ett sätt att bränna kalorier utan att du drivs galen av hungerskänslorna? Lyckligtvis finns det faktiskt. Intervallträning och cirkelträning har visat sig vara ett väldigt effektivt sätt att öka metabolismen på samtidigt som de reducerar aptiten. Detta leder självklart till att man äter mindre och således skapar ett kalorieunderskott som får till följd att man går ner i vikt.

Övriga tips:
Ta bort godisätandet. Minimera det åtminstone till en dag i veckan(och glöm inte att räkna kalorierna på de rackarna!)

Högprotein diet rekommenderas för att slippa hungerkänslorna, samt att proteiner är byggstenar i kroppen, de reparerar och bygger upp och de är det som i sista hand omvandlas till fett. Det är fettet vi vill bli av med inte musklerna ;] Hälsosam & god mat (enligt mina smaklökar) är tonfisk, ägg, spenatplättar, gröt, mörka makaroner,  fullkornsris, lax, kyckling, maletkött och grönsaker. Skit i alla mode dieter som LCHF & tjofaderittan! Det handlar bara om hur mycket energi du intar/gör av med.



Är något på oklart får ni fråga av mig i kommentarerna! Jag svarar nog bara ni frågar(man kan vara anonym) =P

15 augusti 2011

Fun fact!

Ni som läst min blogg kanske minns jag nämnde "Charlie Sheen" i och med att han fick åka till sjukhuset efter att han hade festat lite väl hårt med ett flertal porrstjärnor! Well, hur som helst så nämnde jag namnen på diverse porrstjärnor som han hade festat med.. Det har gjort att ett flertal personer som sökt porr på internet kommit till min blogg.. Snacka om att bli blåsta här finns inget naket! xD

Jag använder ett script/program kallat "Google Analytics" som håller reda på all statistik åt mig och jag vet därför också exakta sökorden folk använt när de har hittat min blogg... Ni anar inte vad folk googlar på och sen lyckas komma till min blogg..


Charlie Sheen! Win here, win there, win win everywhere!

Power Truck Show 2011

Power Truck Show 2011


Personligen tycker jag Ristimaas "Tiger" var snyggaste bilen på utställningsområdet(första lastbilen nedan). Dock är inte Ristimaas bilar med i tävlingen i och med att han är en av arrangörerna till hela tillställningen.










"Gunfighter" tävlingsvinnaren från 2010.

























13 augusti 2011

Dagens höjdpunkt!

Solen värmer redan från morgon och senare på dagen ska jag åka till Härmä på "Power Truck Show". Ska bli skojj =P

Återkommer med mer senare!

09 augusti 2011

MYT: Punktfettförbränning

Har skrivit om detta förutom men skriver en ordentlig artikel nu! 


Av alla förbaskade träningsmyter är detta en av de jag hatar mest. Dels p.g.a. att den är genomrutten och inte stämmer & träningsindustrin använder denna myt för att övertyga oinformerade människor att spendera miljontals €uro på deras "värdelösa/onödiga" maskiner. Alla har vi hört TV-SHOP dyrt och heligt lova att just denna "FANTASTISKA MASKIN" kommer att ta hand om både dina kärlekshandtag och skaffa dig en platt mage på NOLLTID..

Du behöver ingen bänk med fjädrar, vikter och grejjer för att träna din mage, situps och crunches(vet inte svenska benämningen) duger mycket väl.

Så hur kan du bli av med överlopps fettet på din mage, höfter, lår eller bröst? Träning och näringslära! Kroppen bestämmer själv hur den kommer att fördela fettet över din kropp, allt du kan göra för att bli av med kärleks handtagen ,man-boobsen osv., är att minska din totala kroppsfett genom att röra på dig, träna mer och genom att äta mindre. Det är inte möjligt att punktförbränna fett, dock gör miljonindustrin allt för att TV-tittande tjockisar skall tro att det går, varför? Jo för att de tjänar pengar på det.. Simple as that!

Myten att du kan punktförbränna fett genom att göra särskilda övningar är inte ny, den kom redan på 50-talet tillsammans med vibratorbältena, som ni säkert sett om ni haft tillgång till en TV de senaste 10 åren. Det är bara inte möjligt att fokusera fettförbränning ett visst område. Enda sättet att få bort fett från en specifik kroppsdel är med fettsugning, det vill säga en operation.


Comprende?

08 augusti 2011

Back on track

Viloveckan är över och första träningspasset är slutfört, kändes riktigt skönt! =]

Nu blir det att trycka i sig ett tiotal ägg och börja ställa sig till sängs..

Gonatt!

Träna, ät & sov = Progress!


07 augusti 2011

Ljudeffekterna till "Transformers - Dark Of The Moon"

Hur skaparna av "Transformers - Dark Of The Moon" samlat ihop och gjort diverse ljud/ljudeffekter till filmen..


SoundWorks Collection: The Sound of Transformers: Dark of the Moon from Michael Coleman on Vimeo.

Ny vecka med nya möjligheter!

Gymmet imorn! Härliga tider =P

Precis pysslat ihop hela nästa veckas träningspass, en del gamla övningar och en del helt nya övningar så kroppen hålls i chock..

Nehepp, nu ska jag göra mat åt mig, mål nr: 3 here I come =D

03 augusti 2011

Denna vecka...

... Är värsta veckan i mitt liv(FFS jag överdriver)! Vfr? Har vilovecka från träningen p.g.a. min kropp inte har samma återhämtningsförmåga som Wolverine! Yees I admit, klanten jag har tränat för mycket vilket resulterar i stop på resultat(nästan iaf, mycket trög uppförbacke..) att man får ta en vecka off från gymmet.. Nästa vecka vevar jag igång lite lättare med ett NYTT PASS. Jag har i och för sig inte haft en träningsfri vecka sen jag började träna så det lär inte skada.. But it still sucks.

Wolverine från X-Men, har du inte sett filmerna bör du kolla dem!

Och eftersom jag inte bör träna denna vecka har jag städat huset, dammat hyllor, tvättat kläder, fixat disken och imorgon blir det förmodligen biltvätt & vaxning.. Nu ska jag nog lira lite "Call of Duty - Moderna Warfare 2" för att koppla bort tankarna från ALLT & ALLA! =P